Ha éppen a béka segge alatt van a gazdaságod, kell egy téma, amivel a parasztokat le lehet foglalni és tovább lehet növelni a megosztottságot. Például az, hogy vasárnap legyen-e bót' ?

Épeszű ember már eleve hülyeségnek tartja a kötelező boltzárat, gondolnánk, de hát 2015-ben hosszú ideig élvezhettük mégis, nemzetikereszténylófasznak hála.

Volt akkor is duma, hogy így a családok védelme, meg vasárnapi ebéd, templomba menés és még a boltosok is örülhetnek, hogy nem kell "dógozni"

Ezzel szemben pár hét után mindenkinek tele lett a fasza, mert rájött, hogy nem 1970et írunk, a nagy cucialista népfront legvidámabb barakkjában és rohadtul kellene nyitva lévő bolt, mert a melósnak sokszor csak vasárnap marad ideje vásárolni.

A boltosok pedig már előre tudták, hogy a vasárnapi adag nem a hét többi napján jelenik meg, hanem szombaton, így minden szombat őrültek háza és túlóra lett. Valamint, amit ma is tudnak, hogy bizony a heti bevételek jelentős része hétvégén keletkezik - ismét csak azért, mert a paraszt akkor ér rá.

Akkoriban szerencsére volt kéznél egy akkor még ígéretesnek tűnő fiatal szervezet, akik összegründoltak egy népszavazást az egész baromság  eltörléséért. Az más kérdés, hogy éppen amikor sikerült elindítani a folyamatot, a doktorminielnök úr meghallotta a nép óhaját és a kisebb politikai buktát választva félkézzel visszavonta. Nomeg azóta a csapat is csak dísztökként funkcionál.

Azóta persze más szelek fújnak, már azt is elhiszi a sok hülye, hogy az ukránok magukat bombázzák, mi pedig visszakapjuk kárpátalját, amikor a kicsi fehér lovon bevonul oda, mert putyin bácsi megengedi neki.

Most bedobatták a szakszervezettel az ötletet megint, arra hivatkozva, hogy nincs elég melós vasárnap, nincs aki azért a fos bérért dolgozzon a cba-ban, ezért zárassunk be mindenki mást is!

Mert ez a megoldás, ha nem bírjuk a versenyt, akkor írjuk át a szabályokat, amúgy is meg akarjuk szopatni a gonosz külföldi tőkét, mert nem nekünk tejel! Akkor nemzeti szalaggal átkötött lófaszt kapnak! Lézer Jani is megmondta, hazai kézben lesz az összes bót, ha beledöglötök is!

Állítólag volt olyan bolt, aki egyetértett a nemzeti ötlettel, állítólag. Viszont azóta, a kommentfalakon elszabadított idiótákon kívül egy megkérdezett ember, akár boltos, akár bolti melós, akár vásárló nem így látja  - fura.

A legjobb érvek a "régen is jó volt anélkül" és az "én amúgy sem megyek vasárnap bótba" skálán mozognak. Csak ez alapján a telefontól kezdve egy rakás cuccot el lehetne szedetni mindenkitől, hiszen madzagos is csak a párttagoknak volt, ha elég régre megyünk vissza. Mondjuk ötleteket nem akarok adni, mert a jobbágyság felé haladunk szépen. Csak mindenki nemes akar lenni, nem jobbágy.

Másrészt én sem voltam kocsmában már pár éve, dohányboltban egyetlen egyszer, műkörmösnél pedig soha. Akkor most ezeket is zárassuk be, a hét lehető legtöbb napjára, hiszen nekem nem kell? És ezekből csak a kocsma létezett régen, szóval meglesznek nélküle?

Amelyik bolt nem tud nyitvatartani, hadd zárjon be. Amelyik tud, az hadd dolgozzon, akár drágábban is.

Röviden annyit lehet mondani, hogy még mindig nem kell kitenni a "hülyét keresünk, mert elfogyott" táblát erre az országra sem. Sőt, egyre nagyobb a túlkínálat.

De egy valamit előzetesen azért én is bevezetnék. Azok, akik nagy pofával támogatják a dolgot, mert ők soha nem használják. Részesüljenek egy forró, péklapáttal kivitelezett pofánbaszásban, ha véletlenül mégis belépnek egy boltba vasárnap. A lapát kezelésre jelentkezni itt lehet, nemzeti szalagot is teszünk rá!