Ejj de gyorsan telik az idő, máris március van. Csak úgy pattognak ki a bébik a baráti körben :)

Sajnos más is virágzásnak indult, igen, a koronavírusra gondolok. Egyenlőre még nem ismerték el, azaz már biztosan van itthon is beteg. Nem kell tőle pánikolni, de azért okoz majd fennakadásokat. Az eddigiek szerint belehalni kicsi az esély, de azért minden 10-ik embernek elkél a kórházi segítség - azért ez annyira nem biztató.

De ami lényegesebb, az a pszichológiai hatása: a bizonytalanság, a túlzott óvatoskodás és sokaknál az agyatlan pánik.

Például múlt pénteken mire elértem a boltba, már nem volt hús a hűtőládákban, bab, olaj meg rizs még ma sem - azt nem tudom, hogy azóta lerabolták megint, vagy csak elfogyott a heti készlet. Mindegy is, igazából csak bosszant a dolog.

Egy valamire azért rávilágított és ezt hozzáértők is kiemelték: a lakosság nagy részének a tartalékai, készletei meg sem közelítik a pár évtizeddel ezelőttieket. Nem anyagilag, az valószínűleg jobb egy picit.

Hanem a spájz, ha van egyeltalán, nincs úgy feltöltve, mint régen - akkor ha pár napig nem volt bolt vagy piac, akkor sem volt gond. Most sokan azért is félnek, mert 1-2 napi készlet mozog mindenkinél és a boltokban sincs sokkal több, mert nekik nem éri meg normál fogyasztás mellé hatalmas raktárakat felépíteni. Csak az a gond, hogy így az ellátási láncban elég kevés a tartalék.