Elkezdtek gyűlni a befizetendő számlák, de eddig nem volt idő sort keríteni rájuk - villany, internet, pályamatrica, újság előfizetés. Nosza, üljünk le, itt a netbank, szépen rendezzük el, gondoltam én.

Hétfőn kezdődött a dolog, szépen előszedtem a számlákat, előszedtem a fizikai tokent és bepötyögtem az elsőt, majd kattintok az utalás gombra. "System error, try again!" Hátőő, nem egészen erre az üzenetre számítottam. Oké, reload, újra játsszuk el, de a válasz ugyanaz. Szitkozódtam egy kicsit, de átraktam a dolgot szerdára. Végülis egy netbank is kaphat éjjel egy kis idegsokkot, bár ha már ilyen szépen fizetek érte, írják ki, hogy paraszt, most karbantartunk.

Második felvonás, szerda este. Előszedek mindent, belépek, pötyögök és ugyanaz. Itt már kezdett felmenni bennem a pumpa - és nem azért, mert melléültem a wc-nek... Oké, akkor nézzük más böngésző módból, hirdetés blokkolók kikapcsolva - nem jó. Akkor legyen tűzróka - az sem jó. Akkor váltsunk oprendszert, hátha pingvin alatt stabilabb a chrome.

Természetesen itt is baszott-se működni a dolog! Ekkor kibújt belőlem a szakma és felcsaptam a konzolt - a saját netbankomat nem szoktam macerálni, de kihozták belőlem. Szóval felnyitom a konzolt és csak úgy hullanak ki a konzolhibák csőstül! Ajajjajj, ha saját rendszereinkben ilyet látok, akkor már régen pánik van és rágja az ügyfél a kukimat. (18:40) Külhonból

Egy rakás react.js error, mindenféle linkekkel a dokumentációra, még hibaüzenet példa is van benne, de hiába. Egyébként ezt a fost - react.js - a facebook szabadította ránk és pont olyan is. Nagy, lomha, szarul dokumentált és jó eséllyel használhatatlan - legalábbis az eddigi facebookos tapasztalataim ezek fejlesztői oldalról.

Itt jött el az a pont, ahol hangosan kezdtem el bazdmegelni, mert a bank nem kevés pénzt húz le rólam a szolgáltatásaiért, de akkor elvárom, hogy minden flottul menjen. Azt nem, hogy ingyen dolgozzanak - bár külföldön magánembernek jóval olcsóbb - de ha már fizetek, akkor működjön! Már kezdtem azt tervezgetni, hogyan borítom fel holnap a napomat és az asztalt odabent, amikor eszembe jutott egy ötlet.

Van nekem egy virtuális kártyám, a közműveseknél pedig láttam korábban, hogy lehet kártyával online fizetni. Erre csak a virtuálisat szabad használni, azon csak ilyenkor tartok pénzt - ha annak az adatai megszerzik, 20-30 jó magyar forintot találnak csak rajta. Szóval virtuális kártya, nézzük meg, lehet-e rá pénzt átrakni. És igen, ez működik. Így egy kicsit bonyolultabb, de legyen, pakoltam rá annyit, ami lefedi a számlákat és szépen elkártyáztam mindent.

A végén tettem még egy próbát, mert a Magyar Hangot csak utalni lehet, hátha. És ment bakker! Nem tudom, hogy mi hatott, a kártyák közötti műveletek oldottak fel valamit, vagy a nagytestvéren keresztül hallották meg, hogy mit tervezek tenni velük, miközben az összes pénzemet elhozom tőlük - de a lényeg az, hogy végre működött!

Hurrá!