Volt egy régi poén, valamikor régen egy south park epizódban. Amikor Cartman meglátta a seggarcú eltűnt gyerek hirdetésre jelentkező, tényleg seggfejűnek rajzolt szülőket, egyszerűen már nem tud nevetni - kiég a vicc reléje, ahogy magyarázza.

No, nekem két dolog is elérte ezt, bár kicsit máshogy. Az egyik a friss Bödőcs videók miatt történt, leginkább az Áder paródia, amiben van más politikai szereplő paródiája is bőven. Van benne vicces pillanat, de sokkal több olyan, ami inkább találó - ne adj isten valószerűbb - sajnos szinte bármelyik oldalhoz kötődő politikus esetén. Ezért már nem vicces, inkább nagyon szomorú.

A másik egy friss filmélmény: Idiocracy - https://www.youtube.com/watch?v=-N9nVLXMhPc Maga a film gyenge közepes, nagy jóindulattal - sokszor nagyon eltúlozzák a téma vicc részét, de egyszer meg lehet nézni, maximum bele-bele pörgetsz. Az üzenete mellett szerintem nem lehet csak úgy elmenni: az evolúció a szaporodási mennyiséget díjazza, az okosabbak számolgatnak, kalkulálnak, hogy egy-két gyereket vállaljanak, a szegény és buta réteg meg osztódással sokasodik. A film kezdése is ez, szóval nem spoiler! És szerintem ehhez nem is kell 500 év, elég körülnézni, hogy az irány megvan :S És ez megint nem vicces, egy vígjáték, aminek a mondanivalója inkább sírnivaló és nem azért mert szar, vagy hülyeség...

Egyébként egy másik film - ami szintén vígjáték - az Evolúció című filmnek is ez a tanulsága: nem a legintelligensebb, hanem a legnagyobb és legerősebb a nyerő. Spoiler!