Sokan vannak, akik utálják valamelyik napot a hétből, legtöbbször ez a hétfő. Az én esetemben ez a kedd. Valahogy minden erre a napra jön össze. Valahogy a projektek is ilyenkor a legrosszabbak, ilyenkor derülnek ki a f@szságok. Például az, hogy a szokásosan leosztott dolgok mögött még egy jó nagy adag szutyok lapul, amikről valahogy sosem esik szó.

A projekt átvételekor nem szokott eszembe jutni a kérdés: és ezzel a projekttel mi lesz az überszívás? Nem arra gondolok, ami mindig benne van, csak még nem tudni, hanem a már kiderült és ismert, de mégis elhallgatott sz@rságokra. Legfőképp azokat az infókat, amikről a legjobbkor derül ki: "ja, ezt már az elejétől tudtuk a rendszerről". #@&!ß$&# Akkor miért nem lehetett a királyi többesbe szerencsétlen bitlapátolót is bevonni? Miért van körülötte a nagy hallgatás? Van-e gazdája, aki mindent tud? Ezt a dolgot időről-időre el szoktam felejteni megkérdezni. A legutóbbi csapatépítésen a vezetők válasza erre a problémára egy megoldást javasoltak: kérdezni kell. Nos ezentúl minden alkalommal addig fogom verni az asztalt, amíg elő nem adják, mi lesz a kupac.

Azt már nem is veszem újdonságnak, hogy az ATM hajlandó volt elárulni, hogy a kártyámon lejárt a PIN próbák száma. A hétvégén már volt vele gond, de amikor bepróbáltam egy ATM-et - kétszer is - nem szólt egy b@zi szót sem. Ma gondoltam veszek le pénzt is. No, akkor már a hossza gondolkodás után kiköpte, h: "Bocs, belépni be tudsz, a hitelesítés is oké, de a próbák számát túllépted, menj be a bankba" - meg a moszkvai nénikédet, azt.

-----

Ma előkerült egy régi Nintendo64-es játék - azt hiszem az első - átirata. A super mario. Igaz, csak az első pálya, küldetések és egyebek nélkül, de jólesett felidézni 10-15 percre azt, amikor úgy 15 éve ezzel játszottunk egy ismerősnél. :) Meg az x-winggel, de annak a portja már rég megvan.