Sikeresen megküzdöttem az android csodájával.

A legutóbbi rendszer frissítés óta rinyált, hogy kevés a tárhely a rendes működéshez, pedig csináltam neki vagy 300 megát. Nem elég. Alkalmazások frissítése? Megáll. Oké, dobáljunk még le cuccokat. Frissítsük a térképet - 15 mega - nem elég a hely. Mivan? Oké, turkáljunk, cache törlés, log törlés, total commanderrel bizergálás, amit lehet root nélkül, használt alkalmazások letiltása - 600 mb majdnem. Próba - nem elég a hely. ??? Új korodban volt ennyi utoljára ?!

Itt kerültem nagyon közel ahhoz, hogy falhoz vágjam a telefont. Ellenőriztem megint mindent, még az sd kártyát is, ahol 3gb szabad hely van, így az odatelepítésnek nincs akadálya. Már áttúrtam a fórumokat is, de root nélkül már nem volt ötlet.

Oké, akkor gondolkodjunk még egy kicsit: azt olvastam, h az android mindenféle partíciót hegeszt magának az ékegyszerű helyett, mindent felosztogat, szimulál, virtualizál és ezért bugol. Oké, az adatok szerint van elég hely, de mégsem. Tegyük át a telepítési célt a belső tárhelyre - mondjuk ez nem nagy különbség, az alkalmazás gerince a belsőre megy 6osnál kisebb androidon, úgy emlékszem. Újraindít - és müködik bakker!

Települnek a frissítések, csak úgy repül. Gyorsan stop, legyalultam a videókat a sd kártyáról - kb 2 giga - cél visszaállít, restart és megy. Nem értem, hogy milyen idióta megfontolásból osztódik így fel az sd kártya partíciókra, vagy kvótára, de aki kitalálta, azzal is elbeszélgetnék egy csendes téli estén.

Mindemellett persze én vagyok a hülye, ebben a rohanó  világban ragaszkodom egy lassan 3 éves technológiát képviselő eszközhöz, ahelyett, hogy újat vennék. Mondjuk aki nem ért hozzá, vagy nem elég türelmes, az lehet, hogy idejekorán tényleg falhoz vágja és már veszi is a frisset.