Ezzel az eszméletlen kretén kérdéssel kerültem szembe egy vegán blogon, ahova csak azért tévedtem, mert egy clickbait cikk vitt, miszerint: "Tartsd tiszteletben, ahogy én eszem, ez az én döntésem" - a válasz pedig nem, nem vegán.

Oké, ezzel egyet is értenék - a tiszteletben tartással - soha egy vegát nem próbáltam megyőzni, hogy egyen már egy jó sült szalonnát, olyan finom. Megkérdeztem, hogy mi vitte rá a választására, esetleg. De fordítva? Hajjajj, számtalan példa van és a cikk is arról szól, h mindenki tartsa tiszteletben, hogy a vega így döntött, majd kussoljon, amikor a vega beleszól, h miért nem szójakolbászt eszik, miért morális szemetes vödör.

Innen egy lépés volt a lovas kérdés, ami viszont az általam fölvetett kérdésre adja meg a választ, miért most szenvedünk ilyen hülyékkel. Ha egy olyan törzset-csoportot-nemzetet képzelünk el, ami nem eszik húst, még talán túlélte a régi idők háborúit. De azt, amelyik nem volt hajlandó lovagolni, az evolúció egy ellenséges lovasrohammal radírozta ki a közös génállományból - eddig.