Nagyjából havonta kétszer kerülök tv elé, olyankor igyekszem találni valami érdekeset a káoszban - elég nehéz dolog. Ma reggel ahogy keresgéltem, megálltam egy percre az MTV - a zenés - csatornán. Az alapján amit láttam, az egész stílusa megpróbál olyan lenni, mint ami most menő, fiatalos, divatos. Kezdve az egyik műsorvezető lány kinézetével: térdhiányos nadrág, nagy színes hokimez méretű színes felső és macskafüles baseball sapka - elfordítva. A műsor stílusjegyei pedig a kockakultúra számomra ízléstelen rózsaszín feldolgozását használják - mert most menő lett.

Tudom, ez nagyon konzervatívnak hangzik, hiszen biztosan tizenx-évvel ezelőtt is megvolt a mi generációnknak az ilyen stílusa - bár ezeket sosem követtem. Így elmondva a 90es évek újrahasznosításának tűnik a dolog, csak kicsit rózsaszínben.

A másik, ami viszont tényleg vicces számomra az a zenék, amiket toplistában játszanak. Az első egy Kanye West szám, amiből tejesen jól kihallatszik egy régi T.A.T.U szám dallama, refrénje. A következő előadóját nem tudom, de egy szintén kb. 15 éves Avril szám erős utóérzete.

Tudom, hogy a zeneiparban nehéz újat alkotni és fel lehet fedezni elődöket, de ez inkább csak pofátlan önmásolása az popzene iparnak. Ha egyszer egy dallam bejött, 10-15 évenként simán felbukkan.